Wat zijn de redenen om te kiezen voor payroll?

Hoewel payrolling tegenwoordig veel op een negatieve manier in het nieuws komt, zijn er nog steeds heel veel bedrijven die kiezen voor deze vorm van werkgeverschap. Wat trekt bedrijven zo aan in payrolling? En wat zien zij als de belangrijkste voordelen van payroll? Wij gingen op onderzoek uit om te ontdekken waarom bedrijven payrolling zo fijn vinden. Benieuwd geworden naar wat wij vonden? Lees dan snel verder in dit blog.

Steek meer tijd en energie in uw corebusiness

De redenen voor een ondernemer om te kiezen voor payrolling bleken heel uiteenlopend. In dit blog willen wij een aantal van deze redenen op een rij zetten. De eerste reden die veel voorkwam, is dat ondernemers zich niet willen bezighouden met alle financiële en administratieve verplichtingen die het werkgeverschap met zich meebrengt. De hulp van een payrollbureau is dan ideaal. De specialisten die bij een payrollbureau werken, nemen het bijhouden van de personeelsadministratie van de ondernemers over. Op deze manier houden zij meer tijd en energie over om zich te focussen op de corebusiness van hun bedrijf.

Veranderende regels en verplichtingen

Een tweede reden die wij veel voorbij hoorden komen, is dat ondernemers ontzettend veel tijd kwijt zijn aan het bijhouden en volgen van de Nederlandse regelgeving. Deze Nederlandse wetten en regels veranderen voortdurend, wat het voor hen niet makkelijker maakt. Veel ondernemers leggen daarom dit werk bij een payrollbureau. Het payrollbureau blijft continu op de hoogte van de veranderingen en past de veranderingen direct toe tijdens het verzorgen van de salarisadministratie.

Lagere kosten

Een derde reden die ondernemers vaak opgaven, is dat sommige bedrijven hoge kosten hebben wanneer zij het juridisch werkgeverschap in eigen beheer houden. Soms moeten ondernemers concluderen dat het uitbesteden van hun juridisch werkgeverschap aan een payrollbureau een stuk voordeliger is. Ze hoeven dan immers niet meer zelf tijd en geld te steken in het bijhouden van de personeelsadministratie.

Voordelen voor de horecabranche

Ten slotte eindigen we met een reden die we veel in de horecabranche hoorden. Horeca eigenaren gaven aan dat zij veel te maken hebben met piekmomenten. Tijdens deze piekmomenten wijzigt het personeelsbestand regelmatig. Dit brengt veel administratieve rompslomp met zich mee. Wanneer zij de salarisadministratie uitbesteden aan een payrollbureau, besparen zij aanzienlijk op de totale verloningskosten.

Benader een payrollbedrijf bij u in de buurt

Welke reden spreekt u het meest aan? Wilt u meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van payrolling? Neem dan contact op met een payrollbureau bij u in de buurt. Zij informeren u graag verder over payroll en geven u misschien nog wel meer redenen om te kiezen voor payroll.

Categorieën: payrolling