Voordelen van payroll voor de horeca

Payroll is in Nederland een zeer populaire vorm van werkgeverschap. Zeker bij horecaondernemingen! En daar is een goede reden voor. Payrolling is in die branche ideaal. Om te ontdekken waarom payrolling onverminderd populair is in de horeca, gingen wij op onderzoek uit. Onze bevindingen delen wij graag met u in dit blog.

Wat is payrolling?

Om een en ander te begrijpen over ons onderzoek, leggen we u eerst even uit wat payrollen precies inhoudt. Als een bedrijf overstapt op payrolling, wordt het payrollbedrijf de juridisch werkgever van het bedrijf. Het payrollbedrijf is dan op papier verantwoordelijk voor het personeel en zal dan ook alle loon-, personeel- en salarisadministratie van het bedrijf verzorgen. Ook de bijbehorende risico’s neemt het payrollbedrijf voor haar rekening.

Meer tijd en energie voor de eigen business

Waarom stappen veel horecabedrijven eigenlijk over op payrolling? Navraag leert ons dat het bijhouden van de salarisadministratie hen veel tijd kost. Vooral ook omdat restaurants, hotels en cateringbedrijven veel flexibele medewerkers in dienst hebben. Wanneer zij gaan payrollen, geven zij die ingewikkelde salarisadministratie uit handen aan de specialisten van het payrollbedrijf. De horecaondernemers in kwestie houden zo meer tijd en energie over om hun bedrijf te runnen en naar een hoger niveau te tillen.

Meer zekerheid met payrollen

Een andere beweegreden is de keuze voor zekerheid die payroll kan geven. In de horeca komt het regelmatig voor dat iemand niet kan werken door ziekte of arbeidsongeschiktheid. Dan moet er vervanging worden geregeld voor de uitvallende medewerker(s) die ook nog eens gewoon doorbetaald moeten worden. Dit kan behoorlijk wat extra kosten opleveren. Die risico’s en kosten worden bij payroll altijd overgenomen door het payrollbureau. Dat is in een notendop de conclusie van ons onderzoek: geen gedoe over personeel en lekker met de zaak bezig zijn.

Werkt u ook in de horeca en heeft u ervaringen met payrolling? Laat het ons dan weten via het contactformulier op onze website. Wij horen graag van u.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *