Wat komt er als starter allemaal op u af

Bent u begonnen als startende ondernemer in Oss? Dan heeft u zich vast al verdiept in wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van uw bedrijf. Bijvoorbeeld het financiële gedeelte. Want hoe leuk uw werk ook is; het gaat er uiteindelijk ook om dat u er uw geld mee verdient. Er kan sprake zijn van winst en verlies en van investeringen, aftrekposten et cetera. Wat voor de ene persoon gesneden koek is, is voor de andere persoon abracadabra als het gaat om de boekhouding. En aan het het eind van het jaar moet u een jaarrekening in Oss opleveren. Hoe u dat voor elkaar bokst, leest u hier.

Starten met ondernemen

Wat we u hier direct willen meegeven is dat het als starter onverstandig is om u helemaal te verdiepen in het financiële deel van het ondernemen. Er zitten veel haken en ogen in de wet- en regelgeving wat betreft ondernemen en de financiën. Heeft u van nature talent voor geldzaken? Dan kun u hier stoppen met lezen. Is geld niet uw tweede natuur, maar vindt u het wel prettig om aan het eind van de maand geld over te houden, dan helpt dit blog u wellicht wel.

Boekhouding in Oss uitbesteden

Als belangrijkste tip geven wij u mee om u zich als starter vooral te concentreren op uw ondernemerschap en u minder te focussen op de boekhouding in Oss. Ondernemen kost veel tijd en concentratie. U moet producten ontwikkelen, klanten werven en omzet maken. Klinkt eenvoudig, maar als u ook nog een normaal leven wilt leiden, is dat voor een startend ondernemer voorlopig voldoende. Besteed dus uw boekhouding, en uiteindelijk ook uw jaarrekening, uit aan ondernemers die verstand hebben van ondernemen en geldzaken: die accountants! Zij hebben praktijkervaring, kennen de valkuilen en de regels en kunnen u vanuit een veel breder kader begeleiden dan alleen vanuit uw werkveld. Zij behoeden u voor overmoed, of voor een te voorzichtige aanpak. Kortom: laat u begeleiden door een accountant. Een beetje verstandige accountant is altijd bereid om een startend ondernemer naar de weg omhoog te begeleiden. Daar heeft hij zelf uiteindelijk ook financieel voordeel van. Nietwaar?

Contact opnemen

Wilt u reageren op dit blog, of wilt u zelf een bijdragen leveren aan onze website? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Wij zien uw bijdrage graag tegemoet.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *